Recept Boeuf Sliertemie met de 4 jaargetijden wijn

Ingrediënten voor 5 à 6 personen.
1000 gram runderlappen ( in grote dobbelstenen )
200 gram spekblokjes
4 stengels bleekselderij
10 sjalotjes of 4 uien
4 tenen knoflook ( uit de knijper of fijn gesnipperd )
250 gram champignons ( op dikke plakken )
3 grote winterwortels
0,25 L runderbouillon
0,50 L Sliertemie, de kruidige 4 jaargetijden wijn
2 takjes tijm, oregano, evt. paar blaadjes salie
2 blaadjes gedroogde laurier
75 gram boter
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
piccalilly en of zilveruitjes naar eigen smaak toevoegen !

 

Bereiding.
Verwarm de olie in de braadpan en bak hierin de spekjes uit. Haal de spekjes
uit de pan en zet ze apart. Doe een deel van de boter in de pan.
Bestrooi het vlees met peper en zout en bak dit in gedeelten om en om tot
het vlees gebruind is. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
Snipper vooraf de sjalotjes / uien en snij de winterwortels in plakjes, de
bleekselder op korte stukken. Bak dit aan in het braadvocht in de pan
tot e.e.a. glazig wordt, voeg de kruiden en knoflook toe, schep dit goed door
elkaar en voeg het apart gehouden vlees toe. Giet de bouillon,
en de Sliertemie kruidenwijn bij de inhoud van de pan tot alles net onder staat.
Laat dit ongeveer 3 uur sudderen. Wanneer alles bijna gaar is,
bak de champignons met het spek in de rest van de boter en roer dit door de
boeuf Sliertemie, voeg piccalilly en of zilveruitjes naar eigen smaak toe
of laat dit weg als je niet van zuur houdt, laat nog 15 minuten pruttelen,
et voilà ! Lekker met broccoli, stokbrood en knoflooksaus of frites met sla
of gebakken krielaardappelen met gestoofd witlof of aardappel met knolselder
puree en/ of nog vele andere bijgerechten,

 

Smakelijk eten / Bon appetit !