Nagerechten met Sliertemie likeur.
IJs met Sliertemie : Neem een ijscoup en vul dit met stukjes vers fruit. Daarover een beetje Sliertemie likeur en een scheutje gember. Hierover 3 eetlepels volle kwark, een bol boerenroomijs en 2 theelepels advocaat. Eventueel garneren met slagroom.
Sliertemie pannenkoek of wafel:
Nadat de pannenkoek of wafel is gebakken, deze met een eetlepel geflambeerde Sliertemie likeur overgieten
en naar eigen smaak garneren met ambachtelijk roomijs en een beetje slagroom.
Sliertemie cake: baktijd 1 uur - oven 150 graden.
200 gr. cake meel / bakmeel.
200 gr. suiker.
200 gr. roomboter.
4 cl Sliertemie likeur.
4 eieren.
4 grote stroopwafels in kleine stukjes breken, deze eventueel vooraf in de Sliertemie likeur leggen.
Sliertemie banaan.
Neem een rijpe banaan. Leg deze in een stuk aluminium folie. De banaan over de gehele lengte inkerven en opvullen met een laagje bruine suiker of rietsuiker. De suiker ruim besprenkelen met Sliertemie likeur.
Aluminium folie dicht vouwen en leg dit op het rooster van de barbecue of onder de grill van de oven. Na +/- 10 minuten, de banaan uit de folie, op een dessert bordje en garneren met een bolleke ambachtelijk roomijs.